Lidt historie om stutteri Enshøj

Alle fire avlet på EnshøjAlle fire avlet på EnshøjSiden slutningen af 60'erne har vi avlet heste. Først med nogle tilfældige rideheste, så en tur omkring Shetlandspony-avlen og Oldenborg-avlen, for til sidst at ende hos det der dengang hed Dansk Sportsheste Avlsforbund (DSA) -- senere Dansk Varmblod (DV).
I 1978 købte vi vores ejendom på enshøjvej i Mejlby, vores marker ligger kun få meter fra to af de engang tre ens gravhøje. Deraf vores stutterinavn.
Stutteri Enshøj har altid været et familieprojekt, som også vores børn har været med i.
På dette billede fra 1977 - Oldenborger / xx hingsten August (B-hest i springning) Rytter Klaus FoghPå dette billede fra 1977 - Oldenborger / xx hingsten August (B-hest i springning) Rytter Klaus FoghLouise med Alia EnshoejLouise med Alia Enshoej

...................................................................................................................................................

Medlem af Dansk Varmblod siden 1973.

Dyrskuet i Ålborg 1981
Annie med Fatima af Hvarre ERDS 3159Dyrskuet i Ålborg 1981
Annie med Fatima af Hvarre ERDS 3159
I 1974 trak vi for første gang et afkom af egen avl til kåring i DSA.
Helt seriøst blev vores avl først i 1981, da vi købte Fatima af Hvarre ERDS 3159. En hoppe med et fantastisk temperament, enormt gangformående og særdeles ridelig.
Som I kan se på denne hjemmeside, har hun været af uvurderlig betydning for vores avl af dressurheste. Hun er stammor til alle vore heste, som vi efterhånden har avlet i seks generationer.

...................................................................................................................................................

Elitehopper i fire generationer.

Afkomssamling efter Fatima af Hvarre
Tilkendt I kl I gr. 23 point - sølvmedaljeAfkomssamling efter Fatima af Hvarre
Tilkendt I kl I gr. 23 point - sølvmedalje
Vores avl baserer sig i dag på DH og elitehopper i flere generationer efter Fatima af Hvarre, som også selv er elitehoppe. Alle med indextal blandt de bedste af DV's avlsmateriale. Vi har avlet hoppen med det absolutte højeste rideligheds index fem år i træk - nemlig Sølvmedaljehoppen ESRDH Schimonn Enshøj. - b.la.mor til den internationale Gr.Prix hesten Schianto.